Експерт: У випадку відмови від послуг RosUkrEnergo Україна може зіткнутися з ціновим тиском — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У випадку відмови від послуг RosUkrEnergo Україна може зіткнутися з ціновим тиском

Енергетика
161
У випадку відмови від посередницьких послуг RosUkrEnergo Україна може зіштовхнутися із сильним ціновим тиском з боку "Газпрому".
Таке припущення висловив РБК-Україна старший аналітик компанії Трійка Діалог Роман Захаров.
Експерт упевнений, що за два тижні до настання Нового Року переглянути домовленості з "Газпромом" буде практично неможливо. Крім того, новопризначеному уряду і Верховній Раді конче потрібно прийняти бюджет держави якщо не до Нового Року, то якнайшвидше після його початку, а перегляд газових домовленостей спричинить додаткові коректування головного фінансового документа країни.
Захаров вважає, що новий уряд дійсно ретельно проаналізує підписані в Москві газові контракти і спробує знайти оптимальну схему постачання газу в країну.
Разом з тим експерт не бачить проблеми в присутності посередника в газових схемах. "Наскільки мені відомо, в останні 10 років газ в Україну завжди поставлявся за участі тих чи інших посередників. Головне не відсутність посередника, а та ціна, що він може запропонувати, і забезпечення безпеки газотранспортної системи держави", - вважає Захаров.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас