Позачергові збори акціонерів "Укртатнафти" не відбулись через відсутність кворуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позачергові збори акціонерів "Укртатнафти" не відбулись через відсутність кворуму

Енергетика
86
Позачергові збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.), призначені на 17 грудня, не відбулися через відсутність кворуму, повідомило джерело в Міністерстві палива та енергетики України.
"Реєстрація акціонерів почалася ще о 10:00 17 грудня, але кілька разів продовжувалася. У той же час ні українські, ні російські акціонери не побажали зареєструватися у відведений термін. Наприкінці робочого дня вівторка (18 грудня - ІФ) реєстрацію припинили, а збори визнали такими, що не відбулися ", - сказав співрозмовник агентства.
У свою чергу, в "Укртатнафті" і НАК "Нафтогаз України" від офіційних коментарів утримуються.
"Поки в нас немає якоїсь інформації про збори. Можливо, буде, але пізніше", - сказали агентству в прес-службі "Укртатнафти".
Раніше повідомлялося, що російські акціонери ЗАТ "Укртатнафта" утримаються від участі в позачергових зборах акціонерів 17 грудня.
Позачергові збори акціонерів "Укртатнафти" 15 листопада не відбулися через відсутність кворуму.
Раніше представники російських акціонерів також заявляли про неможливість своєї участі в цих зборах за умов рейдерського захоплення підприємства.
Як повідомлялося, у жовтні Павло Овчаренко, що очолював "Укртатнафту" в 2003-2004 роках, за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення на посаді приступив до керівництва підприємством, тоді як відсторонений керівник Сергій Глушко заявив про силове захоплення НПЗ. У зв'язку із цим "Татнафта" (РФ), що була основним постачальником сировини на підприємство, припинила поставки нафти на НПЗ.
ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз", що веде реєстр акціонерів ЗАТ, наприкінці травня 2007 року за рішенням суду списала на користь "Нафтогазу України" 271,006 млн акцій "Укртатнафти" (18,296% статутного капіталу) з рахунків АБ "ІНГ Банк Україна", що виступав власником цінних паперів в інтересах акціонерів з Татарстану. У результаті таких дій "Нафтогаз України" консолідував 61,35% акцій "Укртатнафти".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас