"Газпром" затримує поставки ЗПГ за проектом "Сахалін-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" затримує поставки ЗПГ за проектом "Сахалін-2"

Енергетика
61
Поставки зрідженого природного газу, або ЗПГ, у рамках проекту "Сахалін-2" можуть не початися за запланований термін, а бути відкладені на якийсь час. Про це в телефонному інтерв'ю з японської столиці повідомив агентству Bloomberg офіційний представник Tokyo Gas Co. Наойосі Оогаке.
За його словами, ВАТ "Газпром", що є оператором ЗПГ-проекту "Сахалін-2", інформувало його компанію про те, що будівельні роботи на підприємстві будуть завершені лише до кінця 2008 календарного року, а поставки можуть початися на початку 2009 року. Раніше Sakhalin Energy, у якій "Газпрому" належить 50% плюс одна акція, планувала почати експортні поставки ЗПГ своїм клієнтам, включаючи Tokyo Gas, в III кварталі 2008.
Tokyo Gas, що підписала з Sakhalin Energy 24-річний контракт на щорічну поставку до 1 млн. тонн ЗПГ проведе тепер зі своїм потенційним постачальником переговори про вирішення питання із затримкою строків початку постачання. Але, за словами Оогаке, його компанія сподівається, що "негативний вплив через цю затримку буде мінімальним, оскільки вона вже диверсифікувала свої джерела". До того ж, контракт по проекту "Сахалін-2" дозволяє їй закуповувати набагато менший обсяг, ніж обумовлений спочатку 1 млн. тонн.
Залежно від наслідків затримки строків поставки ЗПГ у рамках проекту "Сахалін-2", Tokyo Gas може компенсувати відсутні обсяги, закуповуючи блакитне паливо в Австралії, Південно-Східній Азії або на Близькому Сході.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас