Тимошенко: Посередників між Україною і РФ на газовому ринку бути не повинно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Посередників між Україною і РФ на газовому ринку бути не повинно

Енергетика
162
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє про незмінність своєї позиції, що посередників на газовому ринку між Україною і РФ бути не повинно.
"Моя позиція залишається незмінною: посередників на газовому ринку бути не може. Є НАК "Нафтогаз України", що ми повернемо до нормального фінансового стану. Ми зупинимо всі процеси банкрутства і всі процеси руйнування в НАК "Нафтогаз України", - сказала вона на прес-конференції в Києві у вівторок.
"З іншого боку є ВАТ "Газпром", і є два уряди - Російської Федерації та України. Посередники в цій справі нікому не потрібні. І думаю, у такому ключі ми будемо вести переговори із РФ", - підкреслила вона.
Тимошенко запевнила, що Україна буде бездоганно виконувати свої зобов'язання з транзиту газу в європейські країни.
"Україна як транзитна для природного газу держава буде виконувати своє зобов'язання по транзитах бездоганно", - сказала вона, відзначивши, що країна не зірве свої зобов'язання, як за обсягами, так і за термінами транзиту газу, і для країн Європейського Союзу буде надійним партнером у цьому питанні.
У той же час, за словами Тимошенко, уряд має намір "детально розібратися в газових питаннях".
"Будуть вивчені всі угоди, які поки залишалися таємницею. Вони не оприлюднювалися, вони не подавалися в парламент для вивчення", - відзначила прем'єр.
Тимошенко також повідомила, що уряд "безумовно, буде ініціювати зустріч із нашими російськими колегами для того, щоб з'ясувати всі питання, що стосуються забезпечення України природним газом, а також здійснення транзиту газу через територію України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас