Бум ІРО буде в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бум ІРО буде в 2009 році

Фондовий ринок
235
За оцінками експертів, обсяг коштів, залучених українськими компаніями в результаті виходу на IPO, цього року склав $1,5-2 млрд., а в 2008 р. ця цифра може вирости вдвічі. Справжній бум публічних розміщень очікується не раніше 2009 р., повідомляє газета "Экономические известия".
Як свідчать результати дослідження можливостей для приватних і публічних розміщень українських емітентів, проведеного аналітичною службою рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг", у найближчі два-три роки основна маса розміщень буде концентруватися навколо Лондонської, Франкфуртської і Варшавської бірж.
На думку партнера компанії "Делойт Україна" Андрія Булаха, українські компанії більш ретельно, у порівнянні з російськими і казахськими, підходять до питання вивчення альтернативних можливостей розміщення, тому кількість бірж, що просувають себе в Україні, значно більша. При цьому, за словами заступника директора агентства "Експерт-Рейтинг" Віталія Шапрана, найбільшими конкурентами наших емітентів на ринку в наступному році будуть Варшавська і Франкфуртська фондові біржі. Підтверджуючи цю думку, голова правління компанії Capital One Advisers Мартін Душиньськи повідомив, що найближчим часом Варшавська фондова біржа відкриє представництво в Києві і займеться залученням наших компаній на альтернативний майданчик, у лістинг якого за три місяці його існування вже включено більше 20 паперів.
У той же час, як стверджує Шапран, з 42 розміщень паперів українських емітентів, що відбулися в 2005-2007 р. під видом IPO, 2/3 фактично являли собою приватні розміщення. Реальними виходами на зовнішній ринок у цьому форматі можна назвати тільки проведені цього року розміщення компанії "TMM Real Estate Development" на Франкфуртській біржі і "Kernel Holding" на Варшавській.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас