Проїзд в метро подорожчає вдвоє? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд в метро подорожчає вдвоє?

Казна та Політика
312
У Київському метрополітені навесні мають намір впровадити нову систему, відповідно до якої оплачувати проїзд потрібно буде за відстань, що пасажир проїхав під землею.
З 1 квітня мер Києва Леонід Черновецький розпорядився перевести Київський метрополітен на оплату проїзду за безконтактними картками. Це станеться не за один день, а поступово, у процесі переходу на нову автоматизовану систему пропуску пасажирів. Завдяки їй планують зменшити черги біля кас на станціях метро і заощадити час пасажирів. Мовляв, подібна система оплати вже давно діє в містах Європи та у Москві. От тільки пасажирам це загрожує зайвими витратами.
До 31 березня на всіх станціях підземки повинні з'явитися нові вхідні і вихідні турнікети. Вони будуть зчитувати інформацію з вашої безконтактної картки. Всі станції обладнають і спеціальними автоматами для поповнення рахунку на пластиковому проїзному (на кшталт автоматів для поповнення рахунків для мобільних телефонів).
Для приїжджих, можливо, зроблять якісь одноденні проїзні. За кожну картку потрібно сплатити 7 гривень і тільки потім поповнити рахунок для поїздок. Скільки буде коштувати 1-денка, поки неясно. Сума на картці не обмежена, це може бути і дві гривні, і сто. Термін дії теж. Якщо пластик стане не потрібний, ну, скажемо, ви купите авто або виїдете кудись на ПМП, "кредитку" можна буде здати, але гроші повернуть не всі, а з урахуванням зношеності картки. Тарифи не називають. Можливо, утримають 7 гривень, витрачені на виготовлення.
Припущення про можливе подорожчання проїзду в метро в міськадміністрації не підтверджують, але і не заперечують. Лише заявляють, що питання тарифів ще не обговорювалося. Начальник головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський повідав: "Рішення буде приймати мер, виходячи з реалій міського бюджету. Адже якщо бюджет "витягне" і далі дотування метрополітену, то, можливо, і зміни тарифів не буде".
За неофіційними даними, зараз нібито обговорюють можливість підняти ціну до 1,2 гривні за максимальний проїзд - від кінцевої до кінцевої, умовно взявши за максимум 20 станцій. 50 копійок нібито стане мінімальною ціною проїзду. Якщо ж ви проїдете, скажемо, 10-15 зупинок, то з вас віднімуть до 1 гривні. Поки, щоправда, це лише розмови і прикидки, а не офіційні цифри. Однак вони цілком схожі на правду.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас