БЮТ заявляє про необхідність повернути україно-російські газові відносини в правове поле — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ заявляє про необхідність повернути україно-російські газові відносини в правове поле

Енергетика
78
Блок Юлії Тимошенко заявляє про необхідність повернути двосторонні україно-російські відносини в сфері постачання природного газу в правове поле.
Як сказав агентству "Інтерфакс-Україна" член фракції БЮТ Микола Сивульський у понеділок, коментуючи стурбованість "Газпрому" (РФ) висловлюваннями деяких українських політиків про намір переглянути домовленості про ціну на природний газ для України, "наша позиція в тому, щоб повернути відносини з Росією в сфері постачання газу в правове поле".
Як підкреслив Сивульський, уряд Віктора Януковича з 2006 року припинив виконувати чинне законодавство, відповідно до якого обсяги постачань, ціна на газ, а також транзитна ставка узгоджуються на рівні міжурядових відносин і заносяться до відповідного протоколу.
За словами депутата, узгодження питань про ціну на газ та обсяги його постачання стали здійснюватися через посередника, а не через російську та українську сторони. "Самі відносини (у сфері постачання газу) організовані поза державою, держава їх не контролює, тоді як держава повинна нести відповідальність", - відзначив він.
За словами Сивульського, відносини між Росією та Україною в сфері постачання природного газу повинні бути повернуті в правове поле, і, відповідно, всі домовленості, що стосуються постачання "блакитного палива", повинні бути зафіксовані в міжурядовому протоколі.
"Ми нічого більше не вимагаємо - повернутися в правове поле, і уряд України, і уряд Росії повинні виконувати закон", - підкреслив депутат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас