Лукашенко: з Білоруссю багата Європа буде почувати себе спокійно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: з Білоруссю багата Європа буде почувати себе спокійно

103
Президент Білорусі Олександр Лукашенко чекає від Європи адекватних кроків у відповідь на стабільні постачання енергоносіїв з Росії через Білорусь на європейський ринок. Про це він сказав 14 грудня після засідання Вищої Держради Союзу Росії та Білорусі.
"Європейський Союз, багата Європа буде почувати себе спокійно", - відзначив Лукашенко, пояснивши, що Білорусь надасть стабільний транзит російських енергоносіїв на європейський ринок.
"Білорусь та Росія вносять величезний вклад в економічну й соціально-політичну стабільність Європейського континенту. Ми чекаємо у зв'язку з цим адекватних кроків від Європи", - заявив білоруський президент.
Нагадаємо, що уряд Білорусі 29 жовтня направило Росії офіційна пропозиція відмовитися від будівництва газопроводу Nord Stream та побудувати газопровід Ямал–Європа-2 в обхід України.
У Росії, однак, поки не поспішають приймати пропозицію Білорусії, оскільки у випадку введення ЄС нових правил в енергополітиці "Газпром" ризикує втратити контроль над діючим газопроводом Ямал-Європа, що пролягає на території Польщі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас