Нафта може подешевшати наступного тижня на очікуваннях збільшення постачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня на очікуваннях збільшення постачання

Енергетика
76
Ціна нафти може знизитися на наступному тижні, вважають опитані агентством Bloomberg аналітики, на очікуваннях відновлення запасів через збільшення виробництва та уповільнення темпів економічного зростання.
Зменшення вартості нафти очікують 13 з 25 аналітиків, що брали участь в опитуванні. Десять опитаних прогнозують підвищення цін і двоє вважають, що значних змін не відбудеться.
Рецесія в США, на частку яких припадає чверть світового споживання нафти, викличе зменшення попиту на паливо, відзначають експерти.
"Хоча поліпшення ліквідності у світовій фінансовій системі може запустити новий раунд спекулятивних покупок нафти, видобуток ОПЕК, що росте, і перегляд убік зниження прогнозу попиту на нафтопродукти залишаються на порядку денному", - відзначає аналітик Citigroup Global Markets Inc. Тім Еванс.
ОПЕК підвищила з 1 листопада квоти на видобуток нафти на 500 тис. барелів на добу.
У минулу п'ятницю 61% опитаних аналітиків очікували зменшення цін на нафту з 10 до 14 грудня.
У той же час вона подорожчала на 3% з початку поточного тижня.
Ціна січневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до 17:37 МСК упала на $1,25, або 1,4%, щодо підсумкового котирування попереднього дня і становила $9 за барель. Енергоносій подорожчав на 45% за останній рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас