Татарстан не має наміру брати участь в зборах акціонерів "Укртатнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Татарстан не має наміру брати участь в зборах акціонерів "Укртатнафти"

Енергетика
108
Татарстанські акціонери не мають наміру брати участь у загальних зборах акціонерів компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область), призначених на 17 грудня. Про це говориться в повідомленні компанії "Татнафта".
Акціонери вважають неможливою участь у зборах, оскільки вважають, що ситуація на підприємстві перебуває поза правовим полем. "Підприємство захоплене на підставі сумнівних судових рішень, на підставі таких же сумнівних рішень його акції перерозподілені, реєстр компанії перебуває в руках незаконного реєстратора, поставлена "Татнафтою" нафтова сировина на суму 455 млн. доларів привласнена і не оплачена, за рахунок чого відбуваються угоди із закупівлі нафти в третіх осіб за завищеною вартістю", - говориться в повідомленні.
Російські акціонери вважають, що інтереси основних акціонерів підприємства - як з боку України, так і з боку Росії - полягають в розвитку "Укртатнафти", збільшенні випуску продукції, стабілізації ринку нафтопродуктів України і сумлінному співробітництві двох держав у сфері постачання нафти і виробництва нафтопродуктів.
"Перехід до вирішення цих питань можливий лише за умови відновлення законного керівництва підприємством - запропонованого українською стороною та обраного всіма акціонерами підприємства на останніх зборах акціонерів, що відбулись 25 жовтня 2006 року", - говориться в повідомленні.
"Татнафта" відзначає, що ситуація з "Укртатнафтою" не змінюється вже протягом двох місяців і навряд чи нормалізується найближчим часом.
Раніше, 29 серпня Апеляційний суд Сумської області своєю ухвалою відновив Павла Овчаренка на посаді голови правління "Укртатнафти".
19 жовтня він за допомогою співробітників приватної охоронної фірми "Бук" проникнув на підприємство і приступив до роботи. Із цього ж дня російська "Татнафта" призупинила поставки нафти на НПЗ.
Наприкінці травня "Нафтогаз України" сконцентрував 61,354% компанії "Укртатнафта".
Станом на початок 2007 року, 43,054% акцій компанії належали "Нафтогазу України", 28% акцій - Міністерству майна і земельних ресурсів Татарстану, 9,96% - SeaGroup International PLC (США), 8,6% - компанії "Татнафта" (Татарстан), 8,336% - компанії AmRuz Traiding AG (Швейцарія).
У жовтні 2006 року уряд Татарстану передав в довірче управління російській компанії "Татнафта" 28% акцій "Укртатнафти".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас