Неплатники аліментів у Росії стануть невиїздними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неплатники аліментів у Росії стануть невиїздними

133
Судові пристави обмежать із лютого 2008 року виїзд за кордон боржникам з виплати аліментів і кредиторських заборгованостей, повідомив заступник начальника управління Федеральної служби судових приставів (ФССП) Костянтин Плєхов.
Таке право дається приставам у зв'язку із вступом у силу із 1 лютого 2008 року нової версії федерального закону Про виконавче провадження.
"До тих чотирьох статтей Кримінального кодексу, по яких раніше боржників обмежували у виїзді за кордон, додалися ще дві - 157 (ухилення від сплати аліментів) і 177 (ухилення від оплати кредиторської заборгованості фізичними і юридичними особами) КК РФ", - сказав Плєхов.
Він нагадав, що чинне законодавство передбачає обмеження в праві виїзду за чотирма статтями КК, зокрема, 224 (непокора діям правосуддя), 297 (неповага до суду), 312 (незаконні дії відносно майна, що піддається опису, арешту або конфіскації) і 315 (невиконання рішення суду).
За словами Плєхова, на даний момент у виїзді за кордон обмежені близько 500 москвичів. Усього за 2007 рік пристави Москви порушили більше 370 тисяч виконавчих проваджень, стягнувши в бюджет столиці близько 23 мільярдів рублів, відзначив він.
"Величезне число тих, хто ухиляється, - близько 20 тисяч - це боржники саме зі сплати аліментів", - сказав Плєхов, додавши, що із цим і пов'язане рішення обмежити таких боржників у праві виїзду за кордон.
Разом з тим, за його словами, ця норма торкнеться тільки "злісних" порушників, що ухиляються від сплати аліментів систематично і протягом довгого часу і не звертають увагу на заклики співробітників служби погасити наявні заборгованості.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас