Сербія ніколи не проміняє Косово на членство в Євросоюзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сербія ніколи не проміняє Косово на членство в Євросоюзі

118
Белград ніколи не погодиться на незалежність Косово в обмін на прискорене прийняття Сербії в Євросоюз, повідомив глава МЗС Сербії Вук Єрьомич.
Єрьомич також додав, що членство в ЄС не компенсує втрату Косово.
"Такого роду компроміс не обговорюється. Було б непристойним пропонувати подібне. Лідери європейських держав порядні люди, і така пропозиція від них не надходила", - заявив Єрьомич.
У п'ятницю на зимовому саміті в Брюсселі глави держав та урядів 27 країн-учасниць Євросоюзу заявили про можливості прискорення процесу інтеграції Сербії в ЄС.
Раніше офіційний Белград уже заявляв, що не погодиться на визнання незалежності краю в обмін на членство в Євросоюзі.
У партнерів по ЄС, незважаючи на бажання продемонструвати єдність у зовнішній політиці, поки немає спільної позиції відносно косовської проблеми.
Тим часом, 10 грудня міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що всі 27 країн-членів Євросоюзу за винятком однієї, готові прийняти незалежність сербського краю Косово.
У випадку проголошення незалежності Косово кожному члену ЄС потрібно буде визнати нову країну в однобічному порядку.
Нагадаємо, лідери албанської більшості Косово заявили, що вже з 10 грудня, коли минає термін переговорів щодо статусу цієї території, вони приступлять до процесу проголошення незалежності від Сербії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас