В Україні росте рівень збору податків завдяки масово-роз'яснювальній роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні росте рівень збору податків завдяки масово-роз'яснювальній роботі

161
Івано-Франківська область посідає друге місце в західному регіоні України за наповненням бюджету.
Як заявив заступник глави Івано-Франківської обласної держадміністрації Василь Брус, цього вдалося досягти завдяки тісному співробітництву Державної податкової адміністрації та Асоціації платників податків,
У рамках співробітництва між Державною податковою адміністрацією України та Асоціацією платників 14 грудня в Івано-Франківську було організовано семінар-нараду, у якому взяли участь платники податків - члени Асоціації з 8 західних областей України, а також провідні спеціалісти ДПАУ України і керівники підрозділів масово-роз'яснювальної роботи і звернень громадян регіональних органів ДПС.
Василь Брус відзначив, що роз'яснювальна робота на подібних семінарах уже привела до того, що в Івано-Франківській області підвищився рівень добровільної сплати податків. У свою чергу, керівник обласної податкової адміністрації Михайло Смачило відзначив необхідність подальшої роботи з підвищення свідомості громадян щодо своєчасної і повної сплати податків у бюджети всіх рівнів.
Податкова адміністрація зі свого боку обіцяє платникам стабільне законодавство в цій сфері, що буде розроблятися з урахуванням думки членів Асоціації, повідомив Віктор Косарчук, директор Департаменту масово-роз'яснювальної роботи і звернень громадян Державної податкової адміністрації України.
Перший віце-президент Асоціації платників податків Василь Матійчик закликав до подальшого втілення в життя Меморандуму про співробітництво, що раніше був укладений із ДПАУ. За його словами, головні завдання - подальше проведення спільних роз'яснювальних заходів, а також спільні дії, спрямовані на вдосконалювання системи обслуговування платників податків, що буде орієнтована на клієнтів.
Учасники семінару також обговорили найбільш важливі питання оподаткування прибутку підприємств, ПДВ, плати за землю, податку на доходи фізичних осіб і т.д. Крім того, були обговорені актуальні питання підвищення ефективності обслуговування платників податків, поліпшення роботи податкових органів із громадськістю і ЗМІ, повідомляє прес-служба Асоціації.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас