Британці гребують грошима російських олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці гребують грошима російських олігархів

Казна та Політика
200
Із завтрашнього дня у Великобританії набувають чинності нові правила боротьби з відмиванням грошей. Посилення нагляду в першу чергу торкнеться продажу активів бізнесменам із країн СНД і Прибалтики.
За словами представника мегарегулятора фінансових ринків Великобританії Financial Services Authority (FSA) Боба Фергюсона, основна проблема полягає в тому, що в потоці інвестицій із країн колишнього СРСР міститься значна частина так званих "брудних грошей". Причому грошовий потік з "братніх республік" у британську економіку щорічно зростає, і органи влади, що займаються протидією відмиванню коштів, не завжди вчасно виявляють серед них "нечистоплотні" інвестиції.
Правда, нововведення головним чином зачепить нтереси нашого північного сусіда. Російські олігархи вже давно визнали Туманний Альбіон найкращим місцем для вкладення "нафтових" грошей. Приміром, за словами самих британців, зростання цін на ринку нерухомості Англії останніх років - заслуга нікого іншого, як російської бізнес-еліти. Ну, а про таких "футбольних" і не тільки інвесторів, як Роман Абрамович (володіє "Челсі") або Алішер Усманов ("Арсенал"), у самій Англії знають не менше, ніж у Росії.
Українських олігархів нововведення британців торкнуться набагато менше. На 1 жовтня 2007 року сумарні обсяги інвестицій українців в економіку Великобританії склали всього 12,8 мільйона доларів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас