Слабкий долар становить загрозу для нафтохімічної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слабкий долар становить загрозу для нафтохімічної галузі

Валюта
179
Слабість долара і кредитна криза на американському ринку нерухомості становлять загрозу для глобальної нафтохімічної індустрії, хоча зсуви в глобальному розвитку створюють нові можливості в Азії, заявив президент і генеральний директор індійської компанії Reliance Industries Мукеш Амбані виступаючи на нафтохімічній конференції, повідомило 13 грудня агентство Gulf News.
"Уповільнення зростання економіки США через кредитну кризу і падіння долара створює проблеми для фінансових ринків усього світу, включаючи нафтохімічну галузь, - заявив Амбані, що очолює найбільший індійський конгломерат. - Після фінансових криз у Латинській Америці та Азії багато хто пророкували, що наступна криза почнеться в Китаї. Але ніхто не пророкував кризи, що почалась у США".
Він додав, що зміна глобального економічного ландшафту дає нові можливості, тому що баланс зміщається убік Азії, особливо Індії і Китаю.
Він назвав діловий клімат Дубаї прекрасним прикладом того, як можна використати можливості. "Це яскравий приклад того, як люди перетворюють географічні особливості в економічні можливості. Нафтохімічна галузь може багато чому навчитися в Дубаї".
Скорочення чисельності інженерів-нафтовиків у США на 80% є показником того, що галузь втрачає таланти, заявив він.
"Інвестиції в дослідження і розвиток нафтохімічної галузі мінімальні. Нафтова галузь повинна взяти на себе ініціативу залучення талантів", - підкреслив він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас