КС: Парламент може звільнити прем'єра, глав МЗС і Міноборони без подання президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС: Парламент може звільнити прем'єра, глав МЗС і Міноборони без подання президента

148
Верховна Рада України може звільнити прем'єр-міністра, міністрів закордонних справ та оборони без відповідного подання президента.
Таке рішення Конституційний суд України оприлюднив у п'ятницю.
Справа велася за конституційним поданням 46 народних депутатів про офіційне тлумачення положень пункту 12 частини 1-ї статті 85-ї Конституції України в контексті положень частини 4-ї статті 114, частин 2-ї, 3-ї статті 115 Конституції України (справа про порядок припинення повноважень членів Кабінету міністрів).
На думку депутатів, у положеннях пункту 12 частини першої 85 Конституції немає відповіді на такі питання: чи необхідне подання президента України у Верховну Раду при звільненні з посад прем'єр-міністра, міністра оборони та міністра закордонних справ; чи необхідним є подання прем'єр-міністра при звільненні інших членів Кабінету міністрів України.
Депутати просили КС роз'яснити: чи приводить звільнення з посади прем'єр-міністра України до відставки всього складу Кабінету міністрів України; як варто розуміти фразу в цій статті "звільнення зазначених осіб з посади"; яка процедура звільнення з посад членів Кабінету міністрів України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас