Президенти Венесуели і Бразилії підписали угоду про спільне видобування і переробку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президенти Венесуели і Бразилії підписали угоду про спільне видобування і переробку нафти

Енергетика
47
Президенти Венесуели і Бразилії - Уго Чавес і Луїс Інасіу Лула да Сільва - підписали в Каракасі угоду про співробітництво в енергетичній сфері, що передбачає спільний видобуток і переробку нафти.
Відповідно до досягнутих домовленостей, державна нафтогазова корпорація "Петролеос де Венесуела" і бразильська нафтова компанія "Петробраз" створять спільне підприємство для будівництва в Пернамбуко (Бразилія) нафтопереробного заводу (НПЗ), потужністю в 200 тисяч барелів на день. Орієнтовна вартість НПЗ становить 4 млрд доларів.
Венесуела зобов'язалася поставляти для цього НПЗ вуглеводну сировину в обсязі 100 тисяч барелів на день, що буде добуватися спільною венесуельсько-бразильською компанією в нафтоносному поясі ріки Оріноко. Тут, на площі в 55 тис. кв. км, за попередніми оцінками, залягає 235 млрд барелів важкої і надважкої нафти.
Чавес, що виступає за розвиток енергетичної інтеграції південноамериканських країн, високо оцінив результати переговорів із президентом Бразилії в цій галузі.
Під час одноденного робочого візиту Лули да Сільви у Венесуелу були укладені також угоди про співробітництво в технологічній і продовольчій сферах. Венесуела і Бразилія заснували спеціальний фонд для фінансування двосторонніх проектів у промисловості і сільському господарстві.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас