Ринок нафти піддається сильним коливанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти піддається сильним коливанням

Енергетика
97
Ринок нафти в останні дні піддається сильним коливанням, які відбуваються під дією тих самих факторів, які сприймаються трейдерами щодня по-різному.
У четвер Нафта подешевіла більш ніж на $2 на тлі фіксації прибутку після ралі, що відбулося в попередню торговельну сесію. За підсумками регулярної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі січневий контракт на постачання нафти марки WTI упав на $2,14, або на 2,3%, до $92,25 за барель. Січневий контракт на постачання нафти марки Brent подешевів на $1,90, або на 2%, до $92,12 за барель.
Січневий контракт на постачання топкового мазуту впав на $0,0285, або на 1,1%, до $2,6147 за галон. Січневі ф'ючерси на постачання неетильованого бензину подешевіли на $0,0384, або на 1,6%, до $2,3744 за галон. Січневий контракт на постачання природного газу впав на $0,229, або на 3,1%, до $7,179 за мільйон британських термічних одиниць.
Серед трейдерів також зміцнилася думка, що всі кроки Федеральної резервної системи та інших Центробанків не зможуть запобігти рецесії в американській економіці. ФРС напередодні повідомила, що домовилася з ЄЦБ, а також з Банком Англії, Банком Канади і зі Швейцарським національним банком про спільні дії у боротьбі з "тиском" на кредитних ринках. ФРС оголосила, що створила тимчасовий аукціон, щоб зробити доступними кошти для комерційних банків, а також створює кредитну лінію з Європейським центральним банком і Швейцарським національним банком, що може використовуватися для додаткового фінансування банківських операцій. Такі кроки викликали ралі на ринку нафти в попередню торговельну сесію.
Якщо в США все-таки відбудеться рецесія, або хоча б значне уповільнення темпів економічного зростання, то це викличе зниження попиту на "чорне золото". Експерти вважають, що через такі настрої ціна на нафту продовжить зниження в найближчому майбутньому.
Тим часом, аналітики відзначають, що ринок вступив у так звану фазу контанго, тобто коли вартість контрактів з найближчим терміном виконання нижча від ціни контрактів з більш пізнім терміном виконання. Такі умови стимулюють споживачів до покупки нафти і створення запасів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас