Іран запропонував "Лукойлу" співпрацю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран запропонував "Лукойлу" співпрацю

Енергетика
51
Тегеран запропонував російській нафтовій компанії "Лукойл", що є однією з найбільших у країні, розширити нафтогазову діяльність в Ірані. Дана пропозиція надійшла президентові "Лукойла" Вагіту Алекперову від заступника міністра нафти Ірану Хусейна Ногрекара Ширазі під час їхньої зустрічі, що пройшла в середу.
За словами Алекперова, російська компанія зацікавлена у вивченні цієї пропозиції, тому що в Ірані є безліч перспективних нафтогазових ділянок.
Раніше "Лукойл" заявляв, що розробка проекту нафтовидобутку на іранському блоці Анаран у рамках спільного підприємства з норвезькою Hydro може бути загальмована через жорсткість санкцій США.
США мають намір прийняти санкції щодо міжнародних компаній, що займаються бізнесом в Ірані. Проти нафто- і газовидобувних компаній, за умови, якщо вони почнуть розробляти родовища на території Ірану, буде застосовуватися система штрафів та інші заходи впливу. Американські та інші компанії, бізнес яких в Ірані перевищує 20 млн дол., можуть піддатися штрафу. Дотепер американці воліли утримуватися від виконання положень цього закону.
У червні 2006 року Національна іранська нафтова компанія, NIOC, підписала угоду про комерціалізацію родовища Азар, яке відкрили влітку 2005 року. Його запаси становлять 2 млрд. барелів нафти. Також на блоці була виявлена перспективна структура Шангуле-Уест. Анаран NIOC і Hydro уклали декларацію з розвідки блоку в 2000 році. Контракт про входження "Лукойл Оверсіз" у проект був підписаний 14 лютого 2003 року та одержав схвалення NIOC 26 вересня 2003 року.
Крім того, у лютому 2006 року "Лукойл" підписав з NIOC контракт щодо об'єднання геологічної і геофізичної діяльності по нафтогазових блоках Mogan і Lali в Ірані.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас