Китай дозволить іноземним компаніям торгувати своїми акціями та облігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай дозволить іноземним компаніям торгувати своїми акціями та облігаціями

Фондовий ринок
85
Китай дозволить закордонним компаніям торгувати акціями та облігаціями в цій країні вперше за всю історію, повідомило агентство Bloomberg.
Ці дії є кроком назустріч закликам США відкрити фінансові ринки Китаю.
Про це рішення було оголошено під час візиту американського міністра фінансів Генрі Полсона в Пекін на цьому тижні в рамках китайсько-американського економічного діалогу. Кваліфіковані іноземні компанії одержать право торгувати акціями, номінованими в юанях, а іноземним банкам, інкорпорованим на внутрішній ринок, буде дозволено продавати облігації в китайській валюті, заявили представники китайської сторони.
Надання доступу американським і європейським компаніям на китайські фінансові ринки може зірвати інша ключова вимога Г.Полсона - прискорити процес зміцнення китайської валюти.
Г.Полсон тиснув на Китай для надання більшого доступу іноземним компаніям на фінансові ринки цієї країни в рамках необхідних умов для вступу до Світової організації торгівлі в 2001 році.
HSBC Holdings Plc, найбільший європейський банк, перебуває в числі сторін, зацікавлених у продажі акцій у Китаї, де фондовий індекс CSI 300 виріс із початку цього року на 139%, що є найвищим показником серед світових фондових індикаторів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас