В Україні - новий "розвід" на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні - новий "розвід" на дорогах

Кримінал
3367
"Розвід" більш крутий, як проколювання шахраями заднього колеса машини для крадіжки барсетки із грішми і документами. Ноу-хау від шахраїв може коштувати необережному водієві не тільки великої суми грошей, але і свободи, повідомляє Україна кримінальна.
"Розвід" робиться в місці з утрудненим рухом, де машини рухаються зі швидкістю не більше 30 кілометрів на годину - біля зупинок, базарів і т.д. Тобто, де постійні пробки або скупчення автомобілів.
На дорогу вискакує хлопець, що рухається "бочком" або спиною до вашої машини. При цьому він розмовляє по мобільному телефону. У дійсності шахрай одержує по телефону інструкції від напарника, як і в який бік йти, щоб ліктем зачепити дзеркало вашої машини і з розвороту впасти на капот. На ліктях під курткою в шахрая хокейні щитки. Тому при контакті дзеркало виламується. А звук такий, начебто розриваються і дах із дверима.
Далі все відбувається за безневинним сценарієм. Аферист говорить, що начебто не постраждав, міліцію викликати не хоче. І йде. Але через годину "потерпілий" заявляє в міліцію про те, що ви (будьте впевнені, спільник шахрая записав і, можливо, зняв на стільниковий телефон подію) зникли з місця наїзду.
Далі можливі різні варіанти шантажу і компенсацій тілесних ушкоджень. Найчастіше вимагають виплатити грошову "компенсацію". Сума - до десяти тисяч у.о. В іншому випадку, за українськими законами, якщо водій наїхав на пішохода (навіть поза переходом) і зник - в'язниця.
"Україна кримінальна" попереджає, що єдиний спосіб протидіяти шахраям - бути гранично уважними та обов'язково викликати міліцію після ДТП. Навіть якщо аферисти пішли - ви повинні зафіксувати цей факт офіційною заявою.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас