Росіяни переказують в Швейцарію все більше грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни переказують в Швейцарію все більше грошей

107
В III кварталі 2007 обсяг грошових переказів з Росії у Швейцарію збільшився вчетверо в порівнянні з попереднім кварталом - з 290 млн дол. до 1,21 млрд дол. І також - майже в 4 рази - у порівнянні з III кварталом 2006, коли із РФ у Швейцарію було переведено 317 млн дол.
За підрахунками видання, 1,21 млрд дол. - це 14% від загальної суми, відправленої росіянами в III кварталі за кордон, що склала 8,73 млрд дол. У попередні три квартали ця сума становила 5,8-5,9 млрд дол. за три місяці. До речі, розмір коштів, що надійшли через кордон в Росію в III кварталі, збільшився незначно.
Примітно також, що за даними ЦБ РФ, 44% коштів, переведених з Росії за кордон в III кварталі, громадяни РФ перерахували зі своїх рахунків на батьківщині на свої ж рахунки за кордоном. А 26% коштів пройшли через різні системи грошових переказів і "Пошту Росії".
Друге місце за обсягом переказів з Росії в III кварталі зайняла Голландія. Туди було переведено 902 млн дол. Китай виявився на третій позиції з обсягом в 388 млн дол. Цікаво, що в II кварталі розклад був іншим: Китай був першим, Туреччина - другою, а Швейцарія - третьою. А в I кварталі 2007 на першому місці були Нідерланди, на другому - Швейцарія, і на третьому - Китай.
На думку керуючого директора департаменту приватного банківського обслуговування Банку Москви Дмитра Брейтенбіхера, збільшення обсягу переказів у Швейцарію могли забезпечити кілька заможних клієнтів швейцарських банків, що поклали в них гроші на депозити. Адже через кредитну кризу банки ще з літа стали пропонувати великим клієнтам дуже привабливі ставки по депозитах.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас