Політолог: Кращим виходом буде розпуск Верховної Ради і нові вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Кращим виходом буде розпуск Верховної Ради і нові вибори

662
Кращим виходом буде розпустити Верховну Раду і призначити нові вибори, тому що не може працювати більшість із перевагою у один-два голосів.
Таку думку висловив РБК-Україна політолог Дмитро Видрін, коментуючи ситуацію, що склалася в парламенті у зв'язку з голосуванням по кандидатурі Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України.
При цьому він відмітив, що шанси стати прем'єром після повторного голосування в Тимошенко дуже високі, тому що "її воля сильніша і більша, ніж воля всіх інших у залі, разом узятих". На думку політолога, "не можна щоразу використовувати волю прем'єра, заводити її в зал, щоб вона проштовхувала, змушувала по кожному рішенню".
Очевидно, що ВР нинішнього скликання не буде ефективною і не буде ефективним уряд, оскільки ефективність його роботи залежить від швидкості проходження законопроектів через ВР, продовжив Видрін. При цьому він відзначив, що як експерт дав Президентові України Віктору Ющенкові свої пропозиції із цього приводу.
Ні президент, ні прем'єр не можуть бути гарантами голосування, підкреслив політолог. "Хтось може занедужати або щось може трапитися з кожним з депутатів, а щоразу не можна в повному складі заганяти людей у зал і стежити ще, щоб вони правильно натискали на картки", - продовжив він.
Тому кращим виходом із ситуації Видрін вважає розпуск ВР, інакше, на його думку, кожне голосування у ВР "буде вимучуватися, коли трясти буде і ВР, і Президента, і весь народ України".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас