Фондовому ринку не до уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовому ринку не до уряду

Фондовий ринок
564
Індекс ПФТС за підсумками торгів у вівторок виріс на 0,46% (5,16 пункту) - до позначки 1124,54, незважаючи на незатвердження Верховною Радою кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра.
Найбільші обсяги торгів пройшли з акціями Єнакіївського металургійного заводу (6,87 млн. грн.), "Західенерго" (6,34 млн. грн.) і "ArcelorMittal Кривий Ріг" (5,2 млн. грн.), при цьому акції останнього подорожчали на 3,33%. Крім нього, серед блакитних фішок більше інших виросли в ціні акції концерну "Стирол" (6,25%).
Акції Маріупольського заводу важкого машинобудування виросли на 6,41% за ціною покупки на новині про те, що Маріупольська інвестиційна група консолідувала 66% акцій ЗАТ "Українська промислово-транспортна компанія", що володіє 50%-1 акція "Азовмаша". "У новому проекті ці підприємства можуть бути використані для збільшення виробничих потужностей, тому консолідація активів позитивно відбилася на вартості паперів", - вважає директор торговельного департаменту ФК "Драгон Капітал" Денис Мацуєв.
У другому і третьому ешелонах подорожчали акції Запорізького заводу феросплавів (10,71%), Запорізького абразивного комбінату (6,08%), "Запоріжжяобленерго" (5,81%) і "Харківобленерго" (5,63%).
У той же час подешевшали папери Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського (1,82%) на новині про те, що Evraz Group купує 95,57% акцій підприємства в комплекті з 99,25% акцій ГЗК "Суха Балка", 93,74% акцій коксохімічного заводу "Баглейкокс", 98,65% акцій коксохімічного заводу "Дніпрококс" і 93,83% акцій Дніпродзержинського коксохімічного заводу.
Аналітики ККА "Магістр" допускають, що можливе призначення Юлії Тимошенко главою українського уряду може викликати зниження котирувань акцій "Дніпроенерго", оскільки відкриє шлях до оскарження додемісії акцій підприємства, проведеної раніше в інтересах ДТЕК. "Ми вважаємо, що затвердження пані Тимошенко прем'єром може привести до формування спадного тренда по цьому паперу, до рівня 2200 грн. за акцію", - стверджують у компанії.
Проте учасники ринку вважають, що негативні фактори, що впливають на динаміку котирувань ПФТС, сьогодні досить сильні і носять довгограючий характер, оскільки на хвилі фінансової кризи іноземні інвестиційні фонди змушені частково позбуватися від українських акцій, фіксуючи прибуток.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас