Жванія: За кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єра будуть голосувати бюлетенями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жванія: За кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єра будуть голосувати бюлетенями

Казна та Політика
203
За кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра будуть голосувати бюлетенями.
Про це повідомив журналістам народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Давид Жванія.
За його словами, коаліція зібрала 150 підписів під ініціативою про голосування в такий спосіб.
Жванія також заявив, що Президент України Віктор Ющенко погодився подати повторне подання на обрання Тимошенко прем'єром.
Відповідаючи на запитання щодо членства в коаліції народного депутата НУ-НС Івана Плюща, Жванія відзначив, що фракція вирішила виключити його зі складу фракції. Разом з тим він підкреслив, що юридично це зробити "дуже важко", і необхідно розробити механізм виключення із фракції.
Напередодні Президент України Віктор Ющенко провів консультації із членами фракцій, під час яких підтвердив свою позицію щодо повторного подання Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, про що повідомив заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов.
Відзначимо, ВР на вчорашнім засіданні не прийняла постанову про призначення народного депутата і лідера БЮТ Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України. "За" таке рішення проголосували 225 народних депутатів. Депутати від НУ-НС і БЮТ звернулися в Генпрокуратуру із проханням розслідувати зрив голосування у ВР за кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єр-міністра. За словами нардепа від БЮТ Олега Ляшка, в зверненні нардепи просять вилучити комп'ютерні установки, за допомогою яких проводилося голосування, і розслідувати ця справа. Також ця заява була передана в СБУ.
У той же час, Партія регіонів має намір звернутися в суд з позовом "щодо відповідальності представників коаліції за безпідставні звинувачення", повідомила прес-служба ПР. "Партія регіонів висловлює своє глибоке обурення безпідставними звинуваченнями щодо причетності її депутатів до провалу голосування по кандидатурі Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України", - сказано в заяві.
Нардеп від Партії регіонів Борис Колесников заявив, у випадку повторного винесення кандидатури Тимошенко на посаду прем'єр-міністра Регіони не будуть заважати, але за умови, що "ніяких змін не буде". Партія регіонів виступає проти зміни процедури обрання прем'єр-міністра, зокрема голосування руками чи поіменного голосування за допомогою бюлетенів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас