Мер Вінниці просить у Ющенка захисту від рейдерської атаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Вінниці просить у Ющенка захисту від рейдерської атаки

168
У місті Вінниця, у ніч із 8 на 9 грудня 2007 року, група осіб здійснила спробу присвоєння комунального майна в особливо великих розмірах. Об'єктом рейдерської атаки став Будинок побуту, розташований у центрі міста, вартість якого, відповідно до незалежної оцінки, становить більше 5-ти мільйонів гривень. Про це говориться в зверненні вінницького мера Володимира Гройсмана до президента України.
Як повідомили в прес-службі Гройсмана, міський голова Вінниці заявив, що даний випадок свідчить про те, що рейдерство в Україні набуває нових, більш загрозливих форм. "Але якщо раніше об'єктами таких злочинних дій були переважно об'єкти приватної форми власності, то тепер знахабнілі у своїй безкарності злочинці почали захоплювати об'єкти, що належать територіальним громадам. Не складно уявити, хто і що може стати наступною жертвою рейдерів", - сказав політик.
За його словами, громадськість міста Вінниці розглядає події навколо Будинку побуту як своєрідний тест для влади. "Чи буде вона здатною захистити майно територіальної громади, чи, як завжди, відповідальні особи будуть розводити руками і розписуватися у своєму безсиллі, посилаючись на недосконалість нашого законодавства?" - підкреслив чиновник.
"Саме тому, з огляду на великий громадський резонанс, Вінницька міська рада звертається до Вас, як до гаранта Конституції України, із проханням взяти під особистий контроль дану справу, захистити право комунальної власності територіальної громади і зупинити нехтування законами України", - резюмував Гройсман.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас