Автоперевізники Луганська наполягають на підвищенні вартості проїзду в маршрутках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоперевізники Луганська наполягають на підвищенні вартості проїзду в маршрутках

137
Луганські автоперевізники наполягають на підвищенні ціни за проїзд у маршрутках до 2,3-2,5 грн, повідомила прес-служба Луганської міськради у вівторок.
"Дійсно, перевізники наполягають на підвищенні, вони називають і 2,5 грн, і 2,3 грн, і інші суми. Це стосується, зокрема, маршрутних таксі та автобусів. Тому зараз надані документи і розрахунки перебувають на перевірці в управлінні економіки", - цитує прес-служба віце-мера Луганська Ельвіру Михайленко.
За її словами, ті дані, які представили перевізники, міськраду не влаштовують. "Необхідна повна калькуляція розрахунків, ми вимагаємо надати баланси і форми звітності, для того, щоб було чітко видно їхню рентабельність і частку прибутку. Тому, тільки тоді коли будуть проведені всі розрахунки і маркетингові дослідження тарифів на транспортні перевезення в інших містах, ми зможемо винести це питання на розгляд та обговорювати цю тему", - відзначив віце-мер Луганська.
Крім того, вартість проїзду в міському електротранспорті було запропоновано підвищити до 1 грн. За словами віце-мера, 98 коп. на сьогоднішній день перевірена і підтверджена собівартість проїзду. Таким чином, підвищення тарифів торкнеться і проїзд у соціальних видах транспорту.
"Проблема в сфері соціального транспорту існує не тільки на рівні міста, але і на рівні держави, що повинна компенсувати міському бюджету вартість пільгового проїзду на всіх видах міських перевезень. Однак проблема в тому, що через сформовану демографічну ситуацію частка населення, що користується всілякими пільгами, зростає, а грошей з державного бюджету з кожним роком виділяється усе менше. Ситуація ускладнюється ще і тим, що ті субвенції, за рахунок яких ми повинні компенсувати нашим перевізникам вартість пільгового проїзду, за останні три роки жодного разу не були отримані нами в повному обсязі", - сказала Михайленко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас