Ощадбанк має намір отримати рейтинг від Fitch до 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк має намір отримати рейтинг від Fitch до 2008 року

155
ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ) має намір одержати рейтинг від міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings до початку 2008 року в рамках підготовки до розміщення єврооблігацій, повідомив глава правління Ощадбанку Анатолій Гулей.
"Гадаю, останній рейтинг ми одержимо до кінця поточного року - від Fitch", - сказав Гулей агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
Банкір підтвердив намір Ощадбанку в 2008 році розмістити loan participation notes (LPN) на суму до $150 млн. За його словами, найбільш сприятливим періодом для проведення цієї операції, імовірно, буде березень-квітень.
"Одним із прийнятних інструментів додаткового запозичення коштів банк розглядають залучення кредитних ресурсів на міжнародному ринку боргових зобов'язань за схемою LPN... Банк погодив основні умови залучення термінових коштів у доларах США на зовнішньому ринку в обсязі $150 млн з терміном 3-5 років. Потенційними інвесторами банку розглядаються ABN Amro (Голландія) і Credit Suisse (Швейцарія)", - повідомив Гулей.
Як повідомлялося, Ощадбанк наприкінці 2006 року здійснив дебютний вихід на ринки міжнародних запозичень і залучив в ABN Amro субординовану позику в розмірі $100 млн на 10 років під 9% річних. У липні-2007 міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service присвоїло Ощадбанку рейтинг фінансової стабільності "E+", глобальні рейтинги зобов'язань у місцевій валюті "Baa2/Prime-2" і довгостроковий і короткостроковий рейтинги зобов'язань в іноземній валюті "B2/NP". Moody's також присвоїло Ощадбанку рейтинг "Aaa.ua" по національній шкалі.
Глава правління Ощадбанку також відзначив, що в планах кредитно-фінансової установи розміщення до початку другого кварталу 2008 року гривневих облігацій на 500 млн грн терміном на 3-5 років.
"Ми хочемо до кінця року встигнути провести випуск гривневих облігацій. Ще частину розмістимо в наступному. Moody's присвоїв рейтинг "Aaa.ua" випуску паперів на 500 млн грн, з яких на 300 млн грн - трирічні, на 200 млн грн - п'ятирічні", - сказав Гулей.
Як повідомлялося, процентна ставка по цих облігаціях Ощадбанку планується в розмірі до 10,25% річних і до 10,50% річних відповідно.
Банкір пояснив, що наявність у пасивах банку значної частки коштів "до запитання" визначають необхідність диверсифікованості термінових залучень банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас