Швеція виставляє на продаж виробника горілки Absolut — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція виставляє на продаж виробника горілки Absolut

103
Шведський уряд виставляє на продаж групу Vin & Sprit, до складу якої входить національна гордість країни, відома у світі торговельна марка горілка "Absolut", говориться в повідомленні міністерства фінансів Швеції.
"Уряд закінчив етап підготовки до запланованого зниження частки власності держави в групі Vin & Sprit", - говориться в повідомленні Мінфіну. У цей час уряд приступив до підготовки до аукціону.
Організація процесу продажу акцій доручена інвестиційному банку Morgan Stаnley, що є фінансовим консультантом уряду.
"Інтерес до групи Vin & Sprit великий як з боку представників фінансового, так і промислового капіталу", - сказав на зустрічі з журналістами міністр у справах фінансового ринку Матс Оделл.
Конкретну дату продажу підприємства, що перебуває в держвласності, міністр не назвав.
"Ми закінчуємо підготовчу фазу і починаємо іншу, більш активну, результати якої будуть оголошені протягом майбутнього року", - сказав Оделл.
Відповідаючи на питання шведських журналістів про те, чи зможе уряд гарантувати, що робочі місця після продажу Vin & Sprit залишаться в країні, міністр відповів: "Взяти, приміром, горілку "Absolut" - на кожній пляшці написано, що вона зроблена із пшениці, що росте на багатих землях півдня Швеції. Тобто виробництво горілки "Absolut" настільки тісно пов'язане з виробництвом у Швеції, що, я гадаю, буде складно зберегти торговельну марку, змінивши це".
Шведське підприємство Vin & Sprit перебуває у власності держави з 1917 року. Перша пляшка з етикеткою "Absolut" з'явилася у Швеції в 1879 році. Загальна вартість групи оцінюється в 40 мільярдів шведських крон. У групі зайнято 2,3 тисячі чоловік.
У шведських засобах масової інформації повідомляється, що інтерес до групи проявляють не тільки вітчизняні покупці, але і міжнародні, такі як, британський концерн Diageo, французька компанія Pernod Ricard в американська Fortune Brands.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас