Всеукраїнська асоціація пекарів прогнозує збільшення цін на хліб до середини січня на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всеукраїнська асоціація пекарів прогнозує збільшення цін на хліб до середини січня на 30%

Аграрний ринок
114
Всеукраїнська асоціація пекарів (ВАП) прогнозує збільшення цін на хліб протягом найближчого місяця в середньому на 30% у зв'язку з подорожчанням основних складових його собівартості.
Як повідомив журналістам президент ВАП Володимир Слабовський у вівторок у Києві, хлібопекарські підприємства, незважаючи на підвищення цін на сировину та енергоресурси протягом поточного року, не переглядали свою цінову політику через жорстке регулювання ціноутворення на хлібному ринку з боку держадміністрацій. Із цієї причини багато невеликих хлібопекарських підприємств були змушені припинити виробництво.
"Починають закриватися маленькі підприємства, треба зробити все, щоб не закрилися великі", - підкреслив Слабовський.
Як повідомив керівник об'єднання хлібопекарських підприємств "Укрхлібпром" Олександр Васильченко, за дев'ять місяців 2007 року індекс цін на рослинну олію в Україні виріс на 49%, на яйця - 18%, на борошно - на 30%.
За його словами, у зв'язку зі збільшенням вартості основних складових хліба і стримуванням процесу підвищення цін на хліб середня рентабельність виробництва цієї продукції в Україні становить не набагато більше 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас