Єврокомісія витратить на інтеграцію мігрантів із третіх країн 4,2 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія витратить на інтеграцію мігрантів із третіх країн 4,2 млн євро

68
Європейська комісія вирішила виділити в 2008 році 4,2 млн євро на фінансування програм з інтеграції мігрантів. Ці кошти планується витратити на фінансування програм з посилення взаємодії між вихідцями із третіх країн і громадянами країн-членів ЄС, сприяння інтеграційним стратегіям і конкретним заходам щодо інтеграції різних груп мігрантів.
За останніми оцінками, кількість нелегальних мігрантів у ЄС коливається між 4,5 і 8 млн, причому щорічно ця цифра збільшується на 350-500 тисяч. Європейська комісія на даний момент розглядає таку схему, за якою людям, які володіють необхідною кваліфікацією, буде пропонуватися дворічний поновлюваний дозвіл на роботу на всій території ЄС.
Відповідно до рішення Єврокомісії, мінімальний розмір гранта на такі програми буде становити 80 тис євро, максимальний - 500 тис євро. При цьому, на одержання гранта з Європейського фонду інтеграції вихідців із третіх країн можуть претендувати лише проекти, які здійснюються партнерами щонайменше з 5-ти країн-членів ЄС.
У цілому бюджет Європейського фонду інтеграції мігрантів становить 825 млн євро на період 2007-2013 років, з них 768 млн євро передбачено на фінансування національних інтеграційних програм, 57 млн - для програм на рівні ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас