Гравці на ринку нафти чекають рішення ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гравці на ринку нафти чекають рішення ФРС

Енергетика
166
Волатильні торги на ринку нафти завершилися зі зниженням, тому що багато інвесторів очікують рішення ФРС по процентних ставках, що буде прийнято 11 грудня. За підсумками регулярної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі в понеділок січневий контракт на поставку нафти марки WTI упав на 0,42 , або на 0,5%, до 87,86 дол. за барель.
Січневий контракт на постачання нафти марки Brent подешевів на 0,60 дол., або на 0,7%, до 88,04 дол. за барель.
Січневий контракт на постачання топкового мазуту впав на 0,0273 дол., або на 1,1%, до 2,4774 дол. за галон. Січневі ф'ючерси на постачання неетильованого бензину подешевшали на 0,0189 дол., або на 0,8%, до 2,2501 дол. за галон. Січневий контракт на постачання природного газу впав на $0,123, або на 1,7%, до 7,032 дол. за мільйон британських термічних одиниць.
Висока волатильність під час торгів може пояснюватися невизначеністю розвитку ситуації на ринку нафти у світлі майбутнього засідання Комітету з операціям на відкритому ринку, що відбудеться у вівторок 11 грудня. Більшість експертів вважають, що ФРС знизить процентну ставку по федеральних фондах. Основне питання, наскільки серйозним буде це зниження. ФРС може знизити ставку на чверть або на 0,5 процентного пункту. У будь-якому разі, це чинитиме тиск на курс долара, а слабкий долар зазвичай викликає збільшення інтересу до нафтових ф'ючерсів.
З іншого боку, не потрібно забувати про причини, через які ФРС змушена пом'якшувати грошово-кредитну політику. Зниження процентної ставки необхідне для додання стимулу зростанню американській економіці, що поступово сповільнюється. А низькі темпи економічного розвитку ведуть до скорочення попиту на нафту. Таким чином, на різних чашах ваги виявилися фактори, що прямо протилежно впливають на ціни на нафту - ослаблення долара і перспективи скорочення попиту на "чорне золото".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас