Страхових шахраїв виведуть на чисту воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страхових шахраїв виведуть на чисту воду

181
В Україні створене перше Бюро страхових історій - представництво аналогічної структури в Росії.
Поки в Бюро входять тільки 32 українські страхові компанії. Принцип роботи простий - страховик, що є членом Бюро, подає запит про свого клієнта ( чи були випадки шахрайства, подвійного страхування та інше) і протягом 24 годин одержує бажану інформацію.
На її основі компанія вирішує: відмовити в страхуванні (або виплаті) чи ні. "Схема роботи Бюро побудована таким чином, що буде повністю виключена необхідність розкриття компаніями один одному інформації про кількість проданих полісів, про виплати і так далі", - підкреслює Костянтин Кошельов, генеральний директор компанії "Бізнес-Гарант", що є офіційним представником Бюро в Україні.
Тобто, по суті, у Бюро буде тільки "чорний список" страхових шахраїв, отриманий на основі обміну інформацією між учасниками ринку, без залучення даних ДАІ або МВС.
"Непогана програма і працює непогано, однак користь від неї буде тільки тоді, коли в Бюро ввійдуть близько 60-70% українських компаній", - прокоментував перший заступник голови правління СК "Добробут" Олександр Завертень.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас