До 2011 року в Києві побудують 12 автомобільних магістралей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2011 року в Києві побудують 12 автомобільних магістралей

211
За дорученням Київського міського голови Леоніда Черновецького в найближчі чотири роки в Києві буде побудовано 12 автомобільних доріг і реконструйовано ще близько 30 стратегічно важливих дорожніх об'єктів. За інформацією першого заступника глави КМДА Дениса Басса, їхня облаштованість створить комфортні умови з'єднання між лівобережною і правобережною частинами міста, відведе транзитний транспорт із вулиць міста, забезпечить безперешкодний рух транспорту до аеропортів, вокзалів, місць проведення заходів державного значення, а також забезпечить підготовку Києва до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
"Назване будівництво - тільки один потужний крок серед комплексу інших заходів, передбачених у Програмі будівництва і реконструкції шляхово-транспортних об'єктів на 2007-2011 роки", - повідомив Басс. "Буде відбуватися воно в основному за рахунок бюджетних коштів, але ми будемо залучати і запозичення інвесторів".
Отже, у найближчі роки в Києві будуть побудовані правобережні і лівобережні підходи до залізничного автомобільного моста через р.Дніпро, Велику Окружну дорогу від Мінського шосе до вул. Богатирської, а також автодорогу від Харківської площі до ст. м. "Червоний хутір", від вул. Електриків до пр. Червоних Козаків, від Києва до Ірпеня, від вул. Суздальської до вул. Волинської тощо. Також буде продовжене Залізничне шосе уздовж залізниці до вул. Любченка з виходом на вул. Боженка, а через Дніпро від ст. м. "Лівобережна" до пл. Перемоги буде прокладений тонельний перехід.
Значної реконструкції очікують й інші дорожні об'єкти, що також приведе до значного розвантаження міста від "пробок": Поштова площа, пр.Перемоги, пр.Бажана, пр. 40-річчя Жовтня (від вул. Васильківської до вул. Голосіївської з відновленням Ореховатського шляхопроводу і площею біля ВДНГ), вул. Васильківська, вул. Горького (від вул. Саксаганського до пл. Либідської), вул. Бориспільська, пл. Шевченко, бульв. Перова, пр.Визволителів, вул. Кіровоградська, вул. Стеценка, пр.Гагаріна (з модернізацією транспортної розв'язки біля ст.м. "Чернігівська" з демонтажем трамвайного шляху по пр.Гагаріна), вул. Туполєва, вул. Щербакова, вул. Мельникова, вул. Глибочицька, Привокзальна площа біля вокзалу "Дарниця" (з будівництвом двох автомобільних тунелів і трамвайного тунелю в Дарницькому районі), Дніпровський спуск тощо.
Як відзначив Басс, реконструкція в багатьох випадках буде проходити разом з будівництвом підземних пішохідних переходів, що також істотно вплине на поліпшення руху на автодорогах.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас