Експерт: Житло в Києві в 2008 році подорожчає на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Житло в Києві в 2008 році подорожчає на 30%

Нерухомість
468
Збільшення цін на житло в Києві в 2008 році складе близько 30%, прогнозує перший віце-президент АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ) Василь Можар.
"Протягом 2008 року ми прогнозуємо збільшення вартості будівельних матеріалів близько 30%, заробітної плати - на 20%... Ці всі складові перейдуть на собівартість житла. До 30% буде збільшення вартості нерухомості", - сказав він журналістам під час "круглого столу" "Київське житло: чи стане воно доступним?" у понеділок.
При цьому, за його словами, у перспективі кілька забудовників перейде із сектора будівництва житла в інші сектори у зв'язку з підготовкою країни до Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
"Багато забудовників піде з житла в інші сектори, тому що у зв'язку з ЄВРО-2012 треба будувати інші об'єкти. Сьогоднішній дефіцит на ринку житла у два рази перевищує пропозицію. Якщо збільшимо у два рази, тоді ситуація буде стабільною", - відзначив В.Можар.
Разом з тим він вважає, що 2007 рік на ринку житлової нерухомості столиці є найбільш пасивним за останні десять років.
В.Можар також відзначив, що влада міста повинна допомогти забудовникам у будівництві інженерних мереж, не нав'язувати технічні умови, у якому районі і що будувати.
Виконавчий директор групи компаній "Планета Оболонь" Олексій Котенко, у свою чергу, припустив, що щомісячне збільшення цін на житло в столиці в найближчий квартал складе близько 1%.
"Не очікується на найближчий квартал цінових коливань за умови, що все збережеться як є... Підвищення - на рівні 1% на місяць", - сказав він.
На думку Котенка, для того, щоб житло в місті стало доступним, необхідно на земельних аукціонах передавати ділянки інвесторам із уже готовими проектами, проводити реконструкцію житлового фонду, перенести промислові зони за межі міста та ін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас