У Києві перевіряють гральний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві перевіряють гральний бізнес

118
Станом на 6 грудня проведено більше 1 тис. 400 перевірок гральних закладів Києва на предмет дотримання ними вимог законодавства України. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Найбільше гральних закладів, власники яких допустили порушення, виявлено у Святошинському та Оболоньському районах столиці, - тут владою демонтовано 143 і 129 ігрових автоматів відповідно. Про це повідомив перший заступник глави КМДА Денис Басс.
За його словами, перевірки показують, що якнайбільша кількість незаконно діючих ігрових автоматів і тоталізаторів припадає на місця поблизу великих транспортних розв'язок і станцій метрополітену. Так, наприклад, біля станції метро "Лісова" ігрові автомати працюють без касових апаратів, а власник об'єктів поруч із метро "Видубичі" взагалі не веде необхідної документації. Крім того, досить багато "бізнесменів" самовільно займають столичну землю та встановлюють свої автомати без усяких дозволів, як, наприклад, на вулиці Кіото, 10.
Найпоширенішими порушеннями, як правило, є: відсутність у власників необхідних ліцензій, допуск до участі в іграх неповнолітніх, розміщення автоматів менше ніж 500 метрів від шкіл, дитсадків та інших недозволених місць. Щоб швидко виявляти і вчасно ліквідовувати порушення, КМДА створила спеціальні групи за участі представників податкової адміністрації, управлінь МВС і МНС, інспекції Держенергонагляду тощо, які співробітничають зі столичною прокуратурою. Зараз представники прокуратури пропонують внести зміни в попередні рішення Київради про гральний бізнес і заборонити встановлення автоматів на відстані менше 500 метрів також і від житлових будинків.
На сьогоднішній день ці групи вже повністю перевірили 3 райони Києва - Оболоньський, Подільський і Солом’янський. Найпоширенішими тут проблемами виявилися: порушення благоустрою і самовільне будівництво ігрових об'єктів. Зокрема, були випадки варварського обмотування стовбурів дерев електроустаткуванням і розміщення малих архітектурних форм із порушенням елементарних правил охорони електричних мереж.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас