Лукашенко і Чавес спільно будуть видобувати нафту в Венесуелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко і Чавес спільно будуть видобувати нафту в Венесуелі

Енергетика
45
Під час офіційного візиту білоруського президента Олександра Лукашенка у Венесуелу було створено спільне підприємство з видобутку нафти.
"Таких подарунків для нашої країни ще ніхто не робив", - заявив Лукашенко в Каракасі на церемонії відкриття підприємства.
Білорусько-венесуельське підприємство почне видобуток нафти до 1 січня і розраховує в 2008 році одержати 1 млн тонн. За словами білоруського віце-прем'єра Володимира Семашка, спочатку підприємство буде працювати на двох родовищах, розраховуючи потім одержати додаткові.
До кінця 2009 року спільний обсяг видобутку нафти складе 2 млн тонн на рік, а через кілька років - 7 млн тонн. Частка Мінська в підприємстві - 40%, частка Каракаса - 60%. Отримана у Венесуелі нафта не буде вивозитися в Білорусію, а буде реалізовуватися за схемами заміщення.
Під час візиту білоруського президента у Венесуелу було підписано також серед інших угоду про військово-технічне співробітництво. "Нам є чим відповісти за цей великий дарунок венесуельського народу. Ми зробимо все для забезпечення суверенітету, безпеки і незалежності Венесуели", - обіцяв Лукашенко.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас