Яценюк складе повноваження, якщо Тимошенко не оберуть прем'єр-міністром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк складе повноваження, якщо Тимошенко не оберуть прем'єр-міністром

421
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк складе повноваження, якщо лідера БЮТ Юлію Тимошенко не оберуть прем'єр-міністром.
Про це він напередодні заявив в ефірі телеканалу "Інтер".
За його словами, якщо коаліція не проголосує в повному складі за кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єра, "це поставить хрест на демократичній коаліції". При цьому голова ВР відзначив, що при відкритому голосуванні не бачить можливості, що Тимошенко не оберуть прем'єр-міністром.
Напередодні екс-прем'єр-міністр, народний депутат від НУ-НС Юрій Єхануров заявив, що за графіком Тимошенко "повинна піти (у відставку у випадку обрання прем'єром), якщо вона йде на президентські вибори, не раніше листопада, десь так кінець жовтня, останні дні". За його словами, до цього часу "потрібно розвісити всі винні прізвища", підготувати передвиборну кампанію, і "починати розповідати, чому не вдалося зробити - хто не дав це зробити".
"Віце-прем'єри, основна їхня самостійна робота - вони можуть взяти грядочку квітів у дворі Кабміну, і вона (Тимошенко) дозволить їм поливати. Вона розпише їм графіки, і вони будуть поливати. Нічим іншим займатися вони не будуть", - сказав Єхануров. При цьому додав, що міністри будуть працювати під серйозним впливом дуже досвідченого апарата, Секретаріату Кабінету Міністрів.
Відзначимо, що голосування по кандидатурі на посаду прем'єр-міністра відбудеться у Верховній Раді 11 грудня ц.р., про що заявила журналістам у кулуарах парламенту Ю.Тимошенко. Лідер БЮТ також повідомила, що положення програми Блоку Литвина будуть внесені в програму нового уряду. "Ми уважно вивчили програму, кожен пункт - те, із чим вони йшли на вибори. Я сьогодні можу твердо сказати - кожен пункт цієї програми буде включений до програми уряду", - підкреслила вона.
Крім того, Тимошенко відзначила, що вона сподівається на те, що під час її зустрічі як кандидата на посаду прем'єр-міністра із фракцією Блоку Литвина, Володимир Литвин підтвердить свою заяву про те, що його фракція проголосує за Тимошенко за умови включення положень її програми в програму дій уряду.
Раніше Тимошенко також виступала за приєднання фракції Блоку Литвина до коаліції. На її думку, входження в коаліцію Блоку Литвина дало б можливість парламенту працювати більш ефективно. 8 листопада Володимир Литвин заявив, що підтримає кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, за умови, що в програмі нового уряду будуть враховані передвиборні обіцянки Блоку Литвина.
Нагадаємо, 6 грудня Президент України Віктор Ющенко вніс у Верховну Раду VI скликання подання про призначення лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України. Народний депутат від "Нашої України - Народної самооборони" Яценюк був обраний 4 грудня ц.р. головою Верховної Ради України VI скликання 227 голосами з 227. Його кандидатура була запропонована 29 листопада главою фракції НУ-НС В'ячеславом Кириленком, що до цього вважався найбільш імовірною кандидатурою на посаду спікера.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас