Львів розпродує підвали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів розпродує підвали

Казна та Політика
244
Львівська влада до початку наступного року продасть близько 100 нежилих об'єктів комунальної власності.
Відповідно до затвердженої на останній сесії міськради постанови "Про перелік об'єктів комунальної власності Львова, які підлягають приватизації за допомогою викупу", орендарі 93 об'єктів нерухомості, що належать місту, зможуть придбати орендовані приміщення.
За словами начальника управління комунальної власності Львівської міськради Євгена Клинковича, приватизації підлягають, у першу чергу, підвали, мезоніни, приміщення першого і цокольного поверхів. Основними орендарями (80%) таких приміщень є діячі культури, що використовують об'єкти під художні і творчі майстерні. Загальна площа об'єктів нерухомості складе близько 12 тис. кв. м. Міський бюджет одержить від продажу, за словами Клинковича, 30 млн. грн. (близько $500 за кв. м). "Вартість комунальних приміщень, пропонованих міськадміністрацією, нижча від середньоринкової вартості об'єктів", - говорить Степан Панюца, начальник управління внутрішньої політики Львівської міськради.
За словами гравців львівського ринку нерухомості, подібні дії з боку міськради змушують ріелторів продавати нерухомість за заниженими цінами. "Міськрада демпінгує на ринку нерухомості. Рятує тільки те, що влада вже розпродала найбільш привабливі об'єкти, а якість приміщень, що залишилися, усе нижча", - говорить Григорій Сапір, незалежний аналітик ринку нерухомості. За його словами, об'єкти нежилого комплексу у Львові коштують у середньому $0,5-0,8 тис. за кв. м. Приміщення, розташовані на першому поверсі, обходяться покупцеві в $1-2,5 тис. за кв. м. Середня орендна плата - $30-50 за кв. м на місяць.
Цього року Львівська міськрада продала 230 об'єктів нежилого фонду на суму 55 тис. грн. Усього з 2003 р. до 2006 р. продано близько 700 об'єктів комунальної власності приблизно на 150 млн. грн.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас