Чавес пообіцяв в найближчі роки забезпечувати Білорусію нафтою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес пообіцяв в найближчі роки забезпечувати Білорусію нафтою

Енергетика
107
Президент Венесуели Уго Чавес пообіцяв у найближчі роки забезпечувати Білорусію нафтою.
"Нафта, Яка вам потрібна, знаходиться тут, вам вистачить її на 100, на 200 років; вже через кілька років ми зможемо спільно добувати 50 тис. бар./добу, і ця нафта піде в Білорусію", - сказав венесуельський лідер на родовищі Гуара Есте, розташованому в східній частині країни.
Чавес також спростував твердження Заходу, що президент Білорусії Олександр Лукашенко, який перебуває у Венесуелі з дводенним візитом, є диктатором, передає Associated Press. "Світові диктатори називають його останнім диктатором Європи, а мене - останнім диктатором Латинської Америки; вони демонізують нас, тому що ми ведемо процес лібералізації та об'єднання наших націй", - сказав Чавес.
7 грудня венесуельська держкомпанія Petroleos de Venezuela (PDVSA) і виробниче об'єднання "Білорусьнафта" підписали угоду про створення спільного підприємства з розробки родовищ нафти і газу. У СП PDVSA буде належати частка в 60%, "Білорусьнафті" - 40%. Завдяки даній угоді білоруська компанія одержить можливість працювати у Венесуелі.
Крім створення нафтогазового СП, сторони також підписали договір про військове співробітництво. Чавес виявив цікавість до придбання в Білорусії системи протиповітряної оборони (ППО), обладнаної радаром і ракетами "земля-повітря". Крім того, Каракас і Мінськ домовилися про те, що білоруські фахівці візьмуть участь у будівництві 5 тис. будинків у Венесуелі, посприяють у гірничодобувній, освітній та інших сферах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас