Ощадбанк підозрюють у фінансуванні виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк підозрюють у фінансуванні виборів

Казна та Політика
284
Як стало відомо "Экономическим известиям", Нацбанк продовжив термін перевірки Ощадбанку.
Джерело, близьке до спостережного департаменту НБУ, розповіло, що регулятор вирішив продовжити термін перевірки Ощадбанку, який повинна була закінчитися ще 28 листопада. "Виїзна група перевіряє підозри одного зі членів спостережної ради банку, що стосуються участі банку у фінансуванні жовтневої передвиборної компанії однієї з політичних сил", - повідомив чиновник.
Питання в перевіряльників викликали і деякі кредитні угоди, які здійснив Ощадбанк. "Є факт надання гарантій щодо виконання зобов'язань банку "Дельта" перед закордонними кредиторами. Забезпеченням угоди виступає земля в Західній Україні", - говорить чиновник. На кінець поточного року припадає погашення зобов'язань банку "Дельта" на суму близько 400 млн. грн.
В обох банках неохоче коментують підозри. "До закінчення перевірки некоректно коментувати дії Національного банку. Що стосується співробітництва з банком "Дельта", то для нас це звичайна міжбанківська операція", - говорить голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей. Більш докладні коментарі фінансист запропонував одержати в представників банку-контрагента.
Член ради директорів банку "Дельта" Віталій Масюра підтвердив, що працює з Ощадбанком "щодо широкого спектру міжбанківських операцій, серед яких є в тому числі й інструменти торговельного фінансування". Банкір відмовився назвати суму і термін надання міжбанківського кредиту. За деякими оцінками, сума міжбанківського ліміту, відкритого Ощадбанком на банк "Дельта", може скласти близько 200 млн. грн.
Опитані учасники здивовані тим фактом, що Ощадбанк готовий підтримати свого прямого конкурента на ринку споживчих позик. "Ощадбанк і банк "Дельта" конкурують за "Укрпошту". Якби в мого конкурента виникла необхідність у фінансуванні, я б підтримав його тільки на особливих умовах", - говорить заступник голови одного з великих роздрібних банків.
Його колега, також на умовах анонімності, припускає, що дана кредитна операція або принесе дуже гарний прибуток Ощадбанку, або "стала предметом домовленостей через уряд". "У будь-якому випадку, якщо в заставі нормально оформлена земля - то операція низькоризикована", - вважає банкір.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас