Коли в ФРС пчихають, то в Брюсселі і Києві починають кашляти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли в ФРС пчихають, то в Брюсселі і Києві починають кашляти

Енергетика
349
Водії столичних таксі називають рейтинги політичних лідерів без запинки - як відмінники біля дошки. Але не знають назв багатьох, причому не найменших, київських вулиць.
Вони готові розповідати про різницю між кандидатами на посаду прем'єра без зупинки. Що часом заважає їм запам'ятати адресу, що пасажир назвав на початку поїздки. Це - марення?
Ні, це життя при ціні бензину більше долара за літр (у Штатах, до речі, 83 цента було на минулому тижні).
От і нам, здавалося б, що до заяв глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке? Почни їх обговорювати - так запросто станеш схожим на тих самих таксистів. А ні - до американського топ-банкіра прислухається півсвіту (друга половина доларів не має, і тому їй на Бернанке плювати). Він обіцяє зробити доларові кредити трохи доступнішими. Можливо, від цього долар злегка подешевіє. Але потім точно подорожчає! А євро - подешевшає. Може бути.
А ще ми вичитали, що в США в жовтні, всупереч всім очікуванням, раптом збільшилися продажі новопобудованих будинків. І тамтешні економісти вже тижня три як натякають: не страшно, що житло дешевшає, важливо, що його вже потроху стали купувати!
Що нам з того? Адже громадянам України (крім найбільш обдарованих) не світить купівля американської нерухомості. Але всім нам дуже цікаві наміри американських покупців житла. Тому що якщо у ФРС чхають, то в Брюсселі і Києві починають кашляти. Після чого в нашій Батьківщині змінюються цифри - на табличках в "обмінниках" і на цінниках в АЗС. Так що - стежимо за руками на кнопках для голосування в Раді - разом з таксистами?
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас