У Києві - новий будівельний скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві - новий будівельний скандал

Нерухомість
1449
У столиці черговий будівельний скандал - у забудовника немає грошей для завершення будівництва.
Минулого тижня інвестори будинку по вул. Лаврухіна, 8 пікетували будинок обласної ради. Їх ціль - домогтися завершення будівництва на вул. Лаврухіна будинків №4 і №8, будівництво яких веде компанія "Галичинабуд".
Ці горе-будинки на Троєщині зводяться ще з 2005 року. Як повідомили "Грошам" інвестори, термін здачі об'єктів за договором - 2006 рік. Однак житло дотепер не добудовано. За словами інвесторів, компанія використала кошти не за призначенням, і зараз у неї немає грошей на завершення будівництва.
Представник "Галичинабуд" підтвердив "Грошам", що коштів дійсно не вистачає. Але, за його словами, забудовник активно шукає гроші: "У нас є кілька об'єктів в Одесі, і ми вирішуємо питання із продажу одного з них, щоб отримані кошти направити на завершення будівництва". Представник будівельної компанії також повідомив, що в будинку №4 працюють електрики, а незабаром почнуть трудитися і сантехники, так що поступово будівельні роботи завершуються.
Будинок №8 за замовленням "Галичинабуд" зводить ЗБК-1, і коли там будуть відновлені будівельні роботи, сказати складно. "З ними в нас був договір, що за роботу ми будемо розраховуватися квадратними метрами, але вони відмовилися будувати на таких умовах і почали вимагати гроші", - пояснили в "Галичинабуд".
У ЗБК-1 "Грошам" повідомили, що будівництво будинку відновиться, як тільки в замовника з'являться гроші. На питання, чому були змінені умови договору, представник ЗБК-1 відповідати відмовився. Можливо, у компанії підрахували, що не зможуть вигідно продати зароблені метри.
На завершення будівництва двох будинків, за підрахунками "Галичинабуд", буде потрібно декілька мільйонів гривень. Будинки традиційно обіцяють здати в наступному році.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас