У Бразилії відкрито нове родовище нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бразилії відкрито нове родовище нафти і газу

Енергетика
150
У Бразилії відкрите нове родовище природного газу і високоякісної "легкої" нафти, повідомив нафтогазовий холдинг "Petrobras".
За даними компанії, у результаті експериментального буріння на прибережному шельфі штату Еспіріту-Санту виявлені значні запаси природного газу. Відкриття було зроблено на глибині 3 тисячі 417 метрів у нафтоносному басейні Камарупін на північ від Ріо-де-Жанейро. Ще одна експериментальна свердловина в тім же районі містить запаси "легкої нафти". В "Petrobras" сподіваються, що отримані дані можуть свідчити про великий потенціал цієї ділянки атлантичного шельфу.
Це відкриття стало вже другим за останні два місяці. У листопаді цього року бразильський нафтогазовий холдинг "Petrobras" оголосив про відкриття на шельфі атлантичного узбережжя на південь від Ріо-де-Жанейро найбільшого родовища нафти і газу.
З урахуванням останніх відкриттів Бразилія розраховує збільшити запаси вуглеводнів більш ніж на 50% і ввійти в першу десятку світових лідерів за запасами нафти і газу. На даний момент загальні запаси "Petrobras" оцінюються в 13 мільярдів барелів.
Президент країни Луїс Інасіо Лула да Сілва висловив надію, що з моменту початку експлуатації нових родовищ Бразилія з імпортера перетвориться в експортера нафти.
В 2006 році в Бразилії було добуто більше 90 мільйонів тонн нафти і 11,5 мільярда кубометрів природного газу. Обсяги природного газу, що видобувається, не здатні задовольнити внутрішній попит повною мірою. Споживання природного газу торік склало більше 19 мільярдів кубометрів. Решта була імпортована з Болівії та Аргентини.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас