Українці називають джерелами порушення своїх прав кримінальні структури, владу і міліцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці називають джерелами порушення своїх прав кримінальні структури, владу і міліцію

142
Серед джерел порушення прав людини українці найчастіше називають кримінальні структури, місцеву владу і народних депутатів.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Українським центром економічних і політичних досліджень імені Разумкова і міжнародною громадською організацією свободи - Україна, і оприлюдненого в Києві в п'ятницю.
За даними опитування, 50% опитаних громадян вважають, що кримінальні структури є джерелом порушення прав людини. 46% вважають, що винна в порушенні прав місцева влада, а 42% вважають, що права людини порушує міліція. Опитані експерти вважають, що джерелом порушення прав є також прокуратура і самі громадяни, які недостатньо знають свої права. Громадяни та експерти також вважають, що найменше порушують права людини Збройні сили.
Значна більшість опитаних експертів (76,2%) і громадян (60,9%) вважають, що захищати права необхідно за допомогою суду. Експерти надають великого значення в цьому питанні уповноваженому з прав людини.
Як свідчать результати опитування, більше третини респондентів ставлять на перше місце соціальні та економічні права. У цілому ж громадяни та експерти оцінюють рівень дотримання соціальних прав як незадовільний.
Опитування було проведено з 2 до 9 лютого 2007 року. Опитано 2011 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка склала 2,3%. Експертне опитування проводилося з 9 до 23 лютого. Опитано 105 експертів, які представляють державні, громадські та експертні структури у всіх регіонах України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас