Путін стане президентом Союзної держави Росії і Білорусії? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін стане президентом Союзної держави Росії і Білорусії?

333
Володимир Путін очолить Союзну державу, повідомляє Эхо Москвы з посиланням на джерела в адміністрації Олександра Лукашенка.
13-14 грудня відбудеться візит президента РФ Володимира Путіна в Мінськ, під час якого буде підписаний уже підготовлений Конституційний акт, що проголошує Союзну державу Росії і Білорусії, повідомили радіостанції джерела в оточенні президента Білорусії Олександра Лукашенка.
За інформацією джерел, Путін стане президентом Союзної держави після того, як залишить посаду президента Росії. Президент Білорусії Олександр Лукашенко очолить Союзний парламент.
Раніше спікер Держдуми РФ і глава партії Єдина Росія Борис Гризлов обіцяв, що можливі терміни прийняття Конституційного акту союзу Білорусії і Росії будуть названі відразу після парламентських виборів у Росії 2 грудня. На листопадовому засіданні парламентських зборів Союзу Білорусії і Росії Гризлов відзначив, що "Союзна держава повинна бути. Це - воля наших народів".
У листопаді парламентські збори Союзу Білорусії і Росії на 32-й сесії затвердили бюджет Союзної держави на 2008 рік. Дохідна частина бюджету 2008 складе 4 мільярди 61 мільйон рублів, у тому числі 2 мільярди 640 мільйонів складуть відрахування Росії, решта 1 мільярд 421 мільйон повинна відрахувати Білорусія.
Бюджет Союзної держави росте з кожним роком: якщо в 2007 році він склав 4,3 мільярди російських рублів, то в 2008-му досягне вже п'яти мільярдів. В 1999 році союзний бюджет становив усього 500 мільйонів російських рублів.
Союзний прем'єр Віктор Зубков відзначав, що більша частина коштів союзного бюджету на 2008 рік буде спрямована на підтримку "коопераційних проектів".
У той же час, для того, щоб побудувати повноцінний Союз, нинішньої суми бюджету явно недостатньо. Дотепер не погоджена робота виконавчих структур. Керівництво Парламентських зборів повідомляє, що є "факти недисциплінованості і безвідповідальності при виконанні союзних програм" з боку керівників низки міністерств і відомств.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас