Провідні банки ЄС не можуть визначитися з кредитними ставками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні банки ЄС не можуть визначитися з кредитними ставками

188
Банк Англії і Центральний банк Європейського Союзу не можуть зійтися із приводу єдиної політики в сфері комерційного кредитування. Сьогодні європейські чиновники заявили, що однобічні дії Банку Англії порушують стабільність всієї європейської системи банків.
Учора Банк Англії самостійно зменшив розцінки по кредитах комерційним компаніям до 5,5%, уперше за два роки. При цьому ставки по кредитах у країнах єврозони залишаються колишніми 4%. Представники Центрального банку ЄС уже заявили, що базові ставки не будуть змінюватися найближчим часом.
Крім того, по заявах представників банківських структур ЄС, невідповідність кредитних ставок у країнах ЄС може привести до розбалансованості банківської структури всього союзу. Представники двох банків найближчим часом планують провести переговори щодо питання гармонізації банківської політики в ЄС.
Сама Великобританія займає досить специфічне становище в економічній структурі ЄС. Вона не входить у зону євро, але при цьому одержує дотації з бюджету Євросоюзу на розвиток певних галузей промисловості. Британії ще восени торкнулася криза іпотечного кредитування, що почався в США. Тоді великий англійський банк "Northern Rock" збанкрутував і залишив уряду великі борги. Тепер Британія стурбована сильною інфляцією, що вже випередила прогнози експертів.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас