"Microsoft" полює на піратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Microsoft" полює на піратів

274
"Microsoft" продовжує полювати на піратів, цього разу боротьба з піратськими копіями ПЗ не буде обмежена попередженнями користувачам. Поки що піратських копій Vista наполовину менше, ніж XP. Однак компанії вже відомо про дві контрафактні версії Windows Vista, одна з яких маскується під OEM-установку, а інша - змінює максимальний інтервал часу між установкою і активацією.
Пакет оновлень Windows Vista Service Pack 1 (SP1) виявляє зазначені контрафактні версії і містить додаткові інструменти, що дозволяють розрізняти справжні і піратські версії ОС. Як і раніше, Windows Vista буде вимагати активації, а час від часу - виконувати процедуру перевірки.
Однак з випуском SP1 зміниться модель поводження систем, що не пройшли активацію або перевірку - вони будуть ідентифікуватися як піратські, частина можливостей - блокована, а користувачам надана можливість придбання справжньої версії Vista. Аналогічні інструменти ввійдуть і до складу Windows Server 2008. За даними компанії "Business Software Alliance" (BSA), у світі використовується близько 35% піратського ПЗ, у деяких країнах цей рівень перевищує 80%.
Нагадаємо, сьогодні "Microsoft" представила тестові версії Windows Server 2008 і Windows Vista Service Pack.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас