Британські економісти вирахували ціну "святкового похмілля" на Різдво і новорічні канікули — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські економісти вирахували ціну "святкового похмілля" на Різдво і новорічні канікули

114
Британські економісти підрахували збитки від різдвяних свят. Прогули і післясвяткове пияцтво обходиться британським компаніям у півтора мільярда доларів збитків.
Проведене британською компанією Travelodge дослідження показало, що "різдвяне похмілля", тобто прогули і погана робота співробітників наступного дня після свята, обходиться компаніям країни в 1,5 мільярда доларів. З'ясувалося, що службовці протягом 2,5 годин попросту не можуть зосередитися на роботі, а денна ефективність їхньої праці знижується приблизно наполовину. Усього ж англійські фірми щорічно втрачають близько 25 мільярдів доларів (1,5% британського ВВП) через невихід співробітників на роботу з різних причин.
У Росії подібних досліджень поки не проводилося, однак проблема "новорічної ломки" у цій країні стоїть не менш гостро. За оцінками керівника Центру соціальної політики Інституту економіки РАН Євгена Гонтмахера, у січні середньодобовий виробіток падає на 30%.
"Якби в нас провели подібне дослідження, то результати були б набагато більш жахаючими. У Москві люди тримають себе в рамках, тут особливо не розгуляєшся, конкуренція за гідні місця на ринку праці досить висока. Але в багатьох регіонах і на підприємствах, і в сільському господарстві все інакше", - вважає виконавчий директор організації малого і середнього бізнесу "ОПОРА Росії" Діна Крилова.
Точної статистики по Росії нема, але фахівці стверджують, що збитки від новорічних канікул у цій країні більші в рази.
Обговорювана перспектива скасування довгих зимових канікул надій у фахівців не вселяє. Адже раніше, коли люди виходили на роботу 2 січня, пияцтво тривало на робочих місцях. На роботі відзначали і Різдво, і старий Новий рік. Просто свято переїжджало з одного місця в інше, зауважують експерти.
У найближчі новорічні свята українці будуть відпочивати 9 днів - з 30 грудня до 8 січня.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас