Янукович вважає необхідною зміну принципів формування КС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вважає необхідною зміну принципів формування КС

74
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович виступає за зміну принципів формування Конституційного суду.
"Необхідна зміна принципів формування Конституційного суду на основі його деполітизації", - сказав він, виступаючи на 8-му позачерговому з'їзді суддів у Києві в п'ятницю.
Прем'єр відзначив, що необхідність деполітизації КС підтверджує діяльність цього органа в останні роки.
Янукович також назвав "найважливішим завданням" судову реформу, подолання корупції в судовій системі та удосконалення механізму відповідальності суддів.
Прем'єр підкреслив необхідність зміни кадрової політики в судовій системі.
За словами Януковича, реформуючи систему судоустрою, необхідно визначити низку першочергових цілей. "Судова галузь влади повинна стати функціональною і фактично незалежною від будь-яких суб'єктів влади", - сказав він, відзначивши необхідність обмеження впливу адміністративних і політичних факторів на процес прийняття суддею рішення.
Глава уряду вважає, що в результаті судової реформи повинна бути гарантована доступність судочинства кожному громадянинові, а система судочинства повинна стати ефективною. В.Янукович підкреслив, що справедливість та ефективність судочинства залежить від кваліфікації суддів і рівня їхньої правової культури, відзначивши необхідність професіоналізації судового корпусу.
"Ми не повинні обмежуватися косметичним ремонтом судової системи. Нам необхідні комплексні зміни, які здатні забезпечити Україні статус правової держави", - підкреслив В.Янукович.
Він також відзначив заплутаність системи судочинства і судових процедур на нинішньому етапі, незахищеність суддів від тиску, а також хронічне недофінансовування судів. Крім того, В.Янукович вказав на схильність судової влади до бюрократизації своєї діяльності і вплив керівництва країни і судової влади на кадрову політику в судах нижнього рівня. "Українське правосуддя залишається непрозорим та ізольованим від суспільства", - сказав прем'єр.
Він підкреслив, що "позиція представників судової влади при визначенні напрямку судової реформи повинна бути визначальною".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас